TY - JOUR ID - 249600 TI - تحلیل کمانش مرتبه بالای استوانه‌های ساندویچی مرکب JO - مجله مهندسی مکانیک JA - MMEP LA - fa SN - 1605-9719 AU - لیوانی, مصطفی AU - ملک زاده فرد, کرامت AU - نگهبان برون, علی AD - استادیار، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران AD - استاد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر، تهران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 30 IS - 5 SP - 3 EP - 12 KW - کمانش KW - استوانه ساندویچی مرکب KW - IHSAPT KW - روش گالرکین KW - بار محوری فشاری و فشار خارجی DO - 10.30506/mmep.2022.543892.1979 N2 - در این مقاله، تحلیل کمانش استوانه ساندویچی مرکب با هسته انعطاف‌پذیر بر مبنای تئوری مرتبه بالای پنل‌های ساندویچی ارتقا یافته مورد بررسی قرار می‌گیرد. رویه‌های استوانه ساندویچی از جنس مواد مرکب لایه‌ای ساخته شده‌اند که لایه‌چینی آنها بصورت متقارن و پادمتقارن می‌باشد. مدل مورد مطالعه تحت بارگذاری محوری فشاری و فشار خارجی قرار داد. از تئوری مرتبه اول تغییرشکل برشی و مدل دوم فروستیگ به ترتیب برای میدان‌های جابجایی رویه‌ها و هسته استفاده می‌شود. برای استخراج معادلات حاکم بر کمانش استوانه ساندویچی مرکب از اصل همیلتون استفاده شده‌است. برای حل معادلات حاکم، از روش گالرکین استفاده شده است. در این پژوهش، اثر پارامترهای مهمی هم‌چون نسبت شعاع هسته به ضخامت استوانه، نسبت طول به ضخامت استوانه، نسبت ضخامت رویه به ضخامت استوانه و اثر نسبت طول استوانه به شعاع هسته بر روی پاسخ کمانش استوانه ساندویچی مرکب مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که با کاهش نسبت ضخامت رویه به ضخامت استوانه، نسبت طول استوانه به شعاع هسته و با افزایش نسبت شعاع هسته به ضخامت استوانه، نیروی کمانش استوانه‌های ساندویچی مرکب افزایش می‌یابد. UR - https://mmep.isme.ir/article_249600.html L1 - https://mmep.isme.ir/article_249600_1c56e35601dff2db9923e920b16fa706.pdf ER -